Home

Solved: Live Sevices not working on GO LIVE 750

Tags:
error, LIVE Services, GO LIVE 750,

tpq777 Author

You can see here how much reputation tpq777 has received from other members.

Apprentice Traveler
Replies: 1

21 January 2017, 10:17

For at least a week now I have no live traffic info. All I get is "There was an error on the TomTom server". My subscription is up to date, any ideas?

Oh and how do I contact "support" these days, the link just leads me here.

Thanks
Marked as answer: dhn on 21 January 2017, 12:54

Anything here?:

http://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/10316

Support:

United Kingdom
02079 490 134
Monday - Friday: 9:00 a.m. to 5:30 p.m.

View original comment
  • dhn Answer

    You can see here how much reputation dhn has received from other members.

    Paragon Vanguard
    Replies: 26871

    21 January 2017, 12:54

    Anything here?:

    http://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/10316

    Support:

    United Kingdom
    02079 490 134
    Monday - Friday: 9:00 a.m. to 5:30 p.m.
  • tpq777 Author

    You can see here how much reputation tpq777 has received from other members.

    Apprentice Traveler
    Replies: 1

    21 January 2017, 16:49

    Thanks for that, I have gone through all the steps and I think I had somehow not logged in to my TomTom account.

    Sorted now.

    Thank again.
  • dhn

    You can see here how much reputation dhn has received from other members.

    Paragon Vanguard
    Replies: 26871

    21 January 2017, 18:05

    You are welcome.
  • j_roger_new

    You can see here how much reputation j_roger_new has received from other members.

    Supreme Navigator
    Replies: 183

    14 February 2017, 23:25

    Similar, and annoying, issue. Over 2000 miles in last 2 weeks from Dorset to Yorkshire and back with Yorks area touring, mostly motorway and A roads and almost no LIVE traffic feed including during off peak running. Sunday on the run home, just for the last 30 miles or so from Yeovil south did we have anything except the spinning graphic. Just not good enough whether it is a TT or Vodafone issue. Drum roll resets made no difference.

    Simple question - if I upgrade to a later device does it improve live traffic coverage?
    User currently dissatisfied with lack of driver updates for Win 10 & Mac users.
  • geoff13

    You can see here how much reputation geoff13 has received from other members.

    Outstanding Wayfarer
    Replies: 16

    15 February 2017, 22:49

    I'm experiencing the exactly the same problem. Had no service at all for last couple of days. Traffic bar just buffers of shows a yellow triangle.
  • dhn

    You can see here how much reputation dhn has received from other members.

    Paragon Vanguard
    Replies: 26871

    15 February 2017, 23:10

    Call support then:

    United Kingdom
    02079 490 134
    Monday - Friday: 9:00 a.m. to 5:30 p.m.
  • geoff13

    You can see here how much reputation geoff13 has received from other members.

    Outstanding Wayfarer
    Replies: 16

    16 February 2017, 01:19

    Dhn as im sure you are aware, (even though you don't actually work for TT) this happens every year with live traffic services . It always works itself out in the end though, just wish it didn't. 😯
  • j_roger_new

    You can see here how much reputation j_roger_new has received from other members.

    Supreme Navigator
    Replies: 183

    16 February 2017, 09:55

    dhn wrote:

    Call support then:

    United Kingdom
    02079 490 134
    Monday - Friday: 9:00 a.m. to 5:30 p.m.



    The technology is good, the back-up from TT poor. (A) they should know it isn't working and fix it (b). Post on the forums that it isn't working and (c) update to better phone coverage. No point ringing support, at customer cost, when we know the fault is using a mobile/cell phone system that is not up to the job.
    User currently dissatisfied with lack of driver updates for Win 10 & Mac users.
  • MikkoKMikkoK

    You can see here how much reputation MikkoK has received from other members.

    TomTom Employee
    Replies: 16813
    Expert (Multi-sport)

    Expert (Multi-sport)

    Expert (Android App)

    Expert (Android App)

    Expert (iPhone App)

    Expert (iPhone App)

    Expert (RIDER)

    Expert (RIDER)

    Expert (Car navigation)

    Expert (Car navigation)

    Expert (Golfer)

    Expert (Golfer)

    Expert (Runner)

    Expert (Runner)

    16 February 2017, 12:13

    Hi all,

    I'm sorry to hear you're having trouble connecting to LIVE Services!

    We don't have any known service outages at the moment so your issues are probably related to something else. I'd first recommend you to see this FAQ [support FAQ – TomTom Traffic/LIVE services not working].

    Please, post back here if the FAQ above doesn't help you sort this out so that we can look further into your issue.

    @ Roger: The service coverage is the same for all our devices. However, our new devices use more recent technology, also in the server end, so you're likely to have a better experience with them. You could try it out by installing the GO Mobile app on your phone. It can be used for free for 75 kilometres per month, including TomTom Traffic and Speed Cameras.

    Cheers, Mikko
    Help others identify useful content: - Did someone answer your question? Click Mark as Solution - Did someone post something helpful? Click the kudos button - Need help with your TomTom device? Add details about the TomTom device to your post: Device name, Application- and Map version. Check our support videos at tomtom.com/videosupport
  • j_roger_new

    You can see here how much reputation j_roger_new has received from other members.

    Supreme Navigator
    Replies: 183

    16 February 2017, 18:45

    Update - today on several short around town runs I put it on to see if LIVE was/wasn't working. Erratic coverage.
    User currently dissatisfied with lack of driver updates for Win 10 & Mac users.
  • geoff13

    You can see here how much reputation geoff13 has received from other members.

    Outstanding Wayfarer
    Replies: 16

    16 February 2017, 20:43

    My live services miraculously started working all by itself again tonight after a long three days of no service whatsoever .lol. No real surprise really as the same thing has happened 3 years in a row to me now. One thing i have tried in the past when live services was playing up. Is turn the Tom Tom on then turn it immediately off again but keep the power button pushed down, it will restart but keep the power button pressed down untill you hear the Tom Tom drum roll. I've had to do this 2 or 3 times in a week to get my live services working before today. This may be of use to someone.
  • Faz11a

    You can see here how much reputation Faz11a has received from other members.

    Master Traveler
    Replies: 5

    19 February 2017, 14:05

    HD Traffic live service bar still showing error 1001 after 2 days no service. We are all paying for this prolonged outage ?
    All other live services working normally.
    Similar issue to at least 4 forum users here
  • Faz11a

    You can see here how much reputation Faz11a has received from other members.

    Master Traveler
    Replies: 5

    19 February 2017, 14:05

    Ok will yry the long press off button.
  • Faz11a

    You can see here how much reputation Faz11a has received from other members.

    Master Traveler
    Replies: 5

    19 February 2017, 21:36

    Did not work. I will ring customer care or try the i stru tio s link several posts above. Two users commented on the regular outages with traffic live. Very stressful . I have a 3 hr commute thru the most notorious routes in UK for snarl ups.
  • NikhileshNikhilesh

    You can see here how much reputation Nikhilesh has received from other members.

    Moderator
    Replies: 147

    20 February 2017, 18:15

    Hello Faz11a,

    Welcome to the Community :)

    I have sent you an e-mail with troubleshooting steps to reactivate Traffic service.

    Hope this helps !

    Should you have further questions on this please revert back on the same incident so I can help you better.

    If you're satisfied that your question has been answered, please mark this topic as solved.

    Regards,
    Nikhilesh
  • Faz11a

    You can see here how much reputation Faz11a has received from other members.

    Master Traveler
    Replies: 5

    21 February 2017, 00:16

    it is a server error. code 1001. it is not my device as I can gather from posts above.
    similar users have had to contact service desk and get their account 'adjusted'?

    I have a busy work schedule. i have tried re entering my account details . updating xl home.
    i am not about to waste my precious time doing a reset.

    It will have to wait till I have a quiet weekday.

    I will be asking for a part refund and may be switching to a new manufacturer for my next device.
  • Faz11a Modbreak

    You can see here how much reputation Faz11a has received from other members.

    Master Traveler
    Replies: 5

    21 February 2017, 00:19

    I bought the GO service for my mobile phone yesterday- It works fine. Its quite confusing . I have to use my mobile for my commute which is tricky if the police catch me playing with my mobile while driving. :c

    thanks
View mobile version
Powered by Insided