Solved

TomTom Go WIFI 6200 sudden death syndrome ?


  • Master Explorer
  • 5 replies
Like i did not have any other problems with Tomtom 6200 wifi such as very slow/sluggish device, not charging battery even on the original car charger. and now this sudden death. Today as i was driving it came up with low battery even plugged in the charger and then i got this (see attachment) .Got home plugged the thing in the computer and My drive started to restore? something?, and then restarts ,and then all over again and i'm in a circle now Restore>restart>restore>restart for the last 50 mins.
Can some one help with this one or should i just step on it and crush the damm thing. I'm just fed up with Tomtom. The first one was go5000 with problems now this one.
icon

Best answer by MikkoK 21 April 2017, 09:49

Hi John,

Thanks for coming back!

That's strange. Now I see in our logs that you've successfully updated your device yesterday. I'd recommend you to reset it one more time and, if still needed, try the recover process again. Please, make sure that you do the three power button presses quick enough. Also, keep you device disconnected from your computer when doing that, until you see the picture of a computer on the screen.

Should you still not be able to sort this out, please contact Customer Service. They'll be able to get to the bottom of this and assist you accordingly.

Cheers, Mikko

View original comment

7 replies

Userlevel 4
Do other devices charge in the outlet? You aren't using a usb port in the car, if available, are you? The cable is connected to the mount, correct? But you connect the device to the computer directly--no mount.

Support:

United Kingdom
02079 490 134
Monday - Friday: 9:00 a.m. to 5:30 p.m.
In the car i use the original charger and cable to operate the device, and yes tomtom is connected to the computer directly and not through the windshield mount. But it's still cycling restore>restart for about more then an hour now.
Userlevel 4
Give support a call then.
Userlevel 4
Badge +6
Hi Jamus,

Welcome to the Community!

Your device seems to be stuck in the recovery mode. According to our logs you've last updated - and connected to our server - in February so there seems to be also a connection problem.

I'd first recommend you to reset your device by pressing and holding down the power button until you hear a drumming sound (ca 15 sec). If your device still doesn't start up, please follow the instructions here to set it manually to recovery mode.

For the MyDrive Connect connection problems, please see this FAQ.

Cheers, Mikko
MikkoK wrote:

Hi Jamus,

Welcome to the Community!

Your device seems to be stuck in the recovery mode. According to our logs you've last updated - and connected to our server - in February so there seems to be also a connection problem.

I'd first recommend you to reset your device by pressing and holding down the power button until you hear a drumming sound (ca 15 sec). If your device still doesn't start up, please follow the instructions here to set it manually to recovery mode.

For the MyDrive Connect connection problems, please see this FAQ.

Cheers, Mikko



Thank you Mikko,

unfortunately the device will not go in recovery mode nether, instead of the cogwheel or the spinning wheel it defaults to, first TomTom logo and immediately to the crossed (X) cable icons. I've followed the instructions to the dot several times now with no luck.

John
Userlevel 4
Badge +6
Hi John,

Thanks for coming back!

That's strange. Now I see in our logs that you've successfully updated your device yesterday. I'd recommend you to reset it one more time and, if still needed, try the recover process again. Please, make sure that you do the three power button presses quick enough. Also, keep you device disconnected from your computer when doing that, until you see the picture of a computer on the screen.

Should you still not be able to sort this out, please contact Customer Service. They'll be able to get to the bottom of this and assist you accordingly.

Cheers, Mikko
MikkoK wrote:

Hi John,

Thanks for coming back!

That's strange. Now I see in our logs that you've successfully updated your device yesterday. I'd recommend you to reset it one more time and, if still needed, try the recover process again. Please, make sure that you do the three power button presses quick enough. Also, keep you device disconnected from your computer when doing that, until you see the picture of a computer on the screen.

Should you still not be able to sort this out, please contact Customer Service. They'll be able to get to the bottom of this and assist you accordingly.

Cheers, Mikko



Thanks again Mikko,
I've contacted costumer service and told to send the device in for repair, It's strange that you can see any update activities to my device yesterday as it was't working at all.


John

Reply